Հանրային կառավարման ֆինանսական ապակենտրոնացման հիմնախնդիրները և դրանց կարգավորման ուղիները Հայաստանի Հանրապետությունում - Խաչատրյան, Նիկոլայ Էդուարդի / Khachatryan Nikolay (ՀՀ կառավարությանն առընթեր պետական գույքի կառավարման վարչության կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտ, 2007)
Հանրային կառավարման ապակենտրոնացման արդյունավետ քաղաքականության կենսագործումն ու գործուն տեղական ինքնակառավարման համակարգի կայացումը մեծապես պայմանավորված են ապակենտրոնացման բաղադրիչների ներդաշնակեցման, դրանց միջև հավասարակշռության հաստատման հանգամանքից / Диссертация посвящена исследованию проблем финансавой децентрализации публичного управления в РА, и выявлению путей их решения
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ Կառավարությանն առընթեր պետական գույքի կառավարման վարչության Կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Արշակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Լ. Աթոյան, Ա, Ա, Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics