Հայաստանի Հանրապետության և Սիրիայի Արաբական Հանրապետության ցերեկային թիթեռների (Lepidoptera, Popilionoidea և Hesperioidea) ֆաունաների համեմատական վերլուծությունը / A comparative analyzis of butterly fauna (Lepidoptera: Papilionoidea and Hesperioidea) of the RA and Syrian Arab Republic - Զարիկյան, Նուշիկ Հակոբի / Zarikyan Nushik (ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոն, 2019)
Ցերեկային թիթեռների ենթակարգը (Lepidoptera: Papilionoidea, Hesperioidea) միջատների դասի առավել աչքի ընկնող կարգաբանական խմբերից մեկն է, որը տարիներ շարունակ գտնվում է կենսաբանների և միջատաբանների ուշադրության կենտրոնում / Дневные бабочки (Lepidoptera: Papilionoidea и Hesperioidea) – одна из самых ярких и заметных групп насекомых / Butterflies (Lepidoptera) are one of the brightest and most conspicuous groups of insects
Գ.00.08 «Կենդանաբանություն. մակաբուծաբանություն. էկոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Յու. Քալաշյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ս. Հովհաննիսյան, Կ. Է. Աղաբաբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 127 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology