Անցումային տնտեսությունում զբաղվածության հիմնախնդրի տեսամեթոդաբանական ասպեկտները (Հայաստանի Հանրապետության նյութերով) - Եղիազարյան, Մարգարիտա Ռաֆայելի / Eghiazaryan Margarita (Երևանի պետական համալսարան, 2002)
Անցումային տնտեսությունում փոխվում է զբաղվածության, որպես հասկացության, բովանդակությունը, փոխվում է և մարդու վերաբերմունքը աշխատանքի նկատմամբ / Новое содержание проблемы занятости в переходной экономике, с присущим разнообразием форм проявления, делает необходимым ее переосмысление в теоретическом плане
Ը.00.01 «Տեսական տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ա. Մարզպանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ն. Սարինյան, Ա. Հ. Համբարձումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics