Исследование и проектирование автоматизированной установки определения механических характеристик кожи / Կաշվի մեխանիկական բնութագրերի որոշման ավտոմատացված սարքավորման հետազոտումը և նախագծումը - Մանուկյան, Արուսյակ Մաքսվելի / Manukyan Arusyak (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2003)
Принципиально новым подходом к решению этой задачи является направление, основанное на методе релаксационной спектрометрии / 1.Մեր կողմից կատարելագործված «RELAX-M» ավտոմատացված սարքավորումը թույլ է տալիս անցկացնել կաշվի, կիսաֆաբրիկատի և այլ նմանատիպ նյութերի փորձնական հետազոտություն ռելաքսացիոն սպեկտրաչափման մեթոդով, որի հիման վրա օպերատիվորեն և առանց նմուշի քայքայման կարող են ստացվել նյութի դեֆորմացիոն վարքի ամփոփ բնութագրերը
Ե.13.01 «Կառավարում, կառավարման համակարգեր և դրանց տարրերը», Ե.19.01 «Նյութագիտություն (տեքստիլ, կաշվի, մորթու, կոշիկի)» մասնագիտություններով տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (ՀՊՃՀ) ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Մ. Մամիկոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Ա. Մաթևոսյան, Ա. Կ. Սինոպյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «էլեկտրոնային ավտոմատ սարքեր» Փբը ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology