Զբոսաշրջության դերը երկրի սոցիալ- տնտեսական զարգացման գործում (ՀՀ օրինակով) - Օրդինյան, Էրիկ Յուրայի / Ordinyan Erik (Երևանի պետական համալսարան, 2004)
Հայաստանի Հանրապետությունում շուկայական տնտեսության կայացման գործընթացը բնութագրվում է տնտեսական, քաղաքական և սոցիալական բազմաթիվ ու բազմաբնույթ հակասություններով / Как объект исследования в диссертации рассматривается сфера туризма Армении, в том числе органы ее управления и регулирования,а также деятельность туристических организаций на современном этапе, которые удовлетворяют потребности населения в этой области
Ը.00.01 «Տեսական տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ե. Հովսեփյան ; Պաշտոնական ընդղիմախոսներ՝ Ս .Տ. Սարգսյան, Ա. Բ. Եղիազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics