Влияние ГАМК пирацетама на некоторые показатели функционального состояния митохондрий в условиях гипокинетического стресса / ԳԱԿԹ-ի և պիրացետամի ազդեցությունը միտոքոնդրիումների ֆունկցիոնալ վիճակի որոշ ցուցանիշների վրա սակավաշարժական սթրեսի պայմաններում - Ժամհարյան, Լուսինե Գագիկի / Zhamharyan Lusine (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2009)
Развитие цивилизации повлияло на условия жизни современного человека, способствуя изменению среды его обитания, и в значительной мере снижению физической активности / Սակավաշարժության տարբեր ժամանակահասվածներում և օրերին) ուսումնասիրվել են ուղեղի, սրտի և լարդի միտոթոնդրխումների վիռակի փոփոխությունները
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Պ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Ա. Ղազարյան, Ա. Վ. Ներկարարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ ճառագայթային բժշկության և այրվածքների գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology