Գրիգոր Զոհրապը հրապարակախոս և գեղագետ - Գևորգյան, Մարիամ Հենրիկի / Gevorgyan Mariam (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2007)
Ատենախոսության մեջ ուսումնասիրվում են Գրիգոր Զոհրապի հրապարակախոսական ժառանգությունը և գեղագիտական հայացքները, որոնք ներկայացված են հեղինակի հոդվածներում, թղթակցություններում, գրախոսականներում, գրական դիմանկարներում, մասնակիորեն ելույթներում, օրագրություններում / В диссертационной работе "Григор Зограб публицист и эстетик" исследуются публицистическое наследие и эстетические взгляды Григора Зограба, которые представлены его статьях, корреспонденциях, очерках, рецензиях, литературных портретах, в частности, в выступлениях, записях дневнике
Ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ալեքսանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Կիրակոսյան, Խ. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies