Հայ ժողովրդի ծագման և կազմավորման հարցերը պատմագիտության մեջ - Բարսեղյան, Լավրենտի Աշոտի / Barseghyan Lavrenti (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 1998)
Հայ ժողովրդի ծագման ու կազմավորման հարցերն այսօր համարվում են հայագիտության հիմնական պրոբլեմներից մեկը։ Այդ խնդիրը սկիզբ է առել 1500 տարի առաջ / Вопрос происхождения и образования армянского народа и поныне считается одной из основных проблем арменоведения
Է.00.05 «Պատմագրություն, աղբյուրագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Աշխատանքը կատարվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Խ. Սարգսյան, Է. Վ. Խանզադյան, Է. Լ.Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Մաշտոցի անվան հին ձեռագրերի ինստիտուտ-Մատենադարան ; Սեղմագիր՝ 52 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History