Հայ-ռուսական փոխգործակցության ազդեցությունը ՀՀ անվտանգության երաշխավորման գործընթացում / The influence of Armenian-Russian interaction on security warranty process of the RA - Աղաբաբյան, Արմեն Արթուրի / Aghababyan Armen (ՀՀ ՊՆ Պաշտպանական ազգային հետազոտական համալսարան, 2017)
Ռուաստանը՝ որպես Հարավային Կովկասում պատմականորեն խոշոր դերակատար, ներգրավված Է տարածաշրջանային զարգացումներում և իր մասնակցությունն Է բերում անվտանգության ապահովման, էներգակիրների տեղափոխման ու առևտրատրանսպորտային երթուղիների ձևավորման, առկա հակամարտությունների կարգավորման գործընթացներին / Основной целью диссертации является с точки зрения обеспечения безопасности Республики Армения оценить возможности влияния армяно- российского союза, выявить особенности отношений между двумя странами в контексте безопасности и военно-политических развитии, а также исследовать роль России в переговорном процессе урегулирования карабахского конфликта / The main aim of the thesis is to assess the possibilities of the Armenian-Russian Union's influence, to reveal the peculiarities of relations between the two countries in the context of security and military-political developments, and to explore Russia's role in the negotiation process of the Karabakh conflict settlement
ԻԳ.00.02 «Քաղաքական ինստիտուտներ և գործընթացներ, միջազգային հարաբերություններ» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Տ. Տ. Քոչարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Մ. Քեռյան, Ե. Մ. Վարդազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 166 էջ, սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science