Построение прикладных моделей микрополярных ортотропных тонких пластин и решение соответствующих краевых задач / Միկրոպոլյար օրթոտրոպ բարակ սալերի կիրառական մոդելների կառուցումը և համապատասխան եզրային խնդիրների լուծումը - Հայրապետյան, Գայանե Սոկրատի / Hayrapetyan Gayane (ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ, 2014)
Классическая теория упругости довольно хорошо обьясняет поведение реальных твердых тел,находящихся под различной нагрузкой , во всех случаях , когда “зернистность” или дискретная структура строения рассматриваемых тел не является для этих явлений характерной / Աշխատանքում զարգացվում է Ս. Հ. Սարգսյանի վարկածների մեթոդը, որի հիման վրա կառուցվել է միկրոպոլյար առաձգական օրթոտրոպ բարակ սալերի ծռման դեֆորմացիայի և հարթ լարվածային վիճակի մաթեմատիկական ընդհանուր մոդելները / In the dissertation work S. H. Sargsyan’s approach is developed and general mathematical models of bending deformation and stress strain state of micropolar elastic orthotropic thin plates are constructed
Ա.02.04 «Դեֆորմացվող պինդ մարմնի մեխանիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկանածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար` Ս. Հ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Գ. Ե. Բաղդասարյան, Ռ. Ս. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 35 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics