ՀՀ գյուղատնտեսության խորհրդատվական համակարգի արդյունավետությունը և գործունեության կատարելագործման ուղիները / The efficiency of the Republic of Armenian's Agri-extension system and the ways of development of activity - Փանոսյան, Իռա Կորյունի / Panosyan Ira (Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2013)
Ատենախոսության հիմնական նպատակն է՝ բացահայտել ՀՀ գյուղատնտեսության խորհրդատվական համակարգի արդյունավետ գործունեությանը խոչընդոտող գործոնները և հիմնավորել կատարելագործման այն ուղիները, որոնք կնպաստեն գործունեության արդյունավետության բարձրացմանը / Основная цель диссертации - выявить факторы, препятствующие эффективной деятельности консультационной системы сельского хозяйства РА и обосновать те пути усовершенствования, которые будут содействовать повышению эффективности деятельности системы / The thesis main goal is to reveal factors impeding the effective functioning of the RA extension system and justify the ways of its development which will provide its performance efficiency increase
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ս. Ջավադյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝՝ Ս. Ս. Ավետիսյան, Հ. Ս. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics