Научное обоснование комплекса мероприятий по охране здоровья взрослого населения Республики Армения / Հայաստանի Հանրապետության մեծահասակ բնակչության առողջության պահպանմանն ուղղված համալիր միջոցառումների գիտական հիմնավորումը / The scientific justification of the measures complex of the health care developed regarding to the adult population of the Republic of Armenia - Ազնաուրյան, Սմբատ Արտաշեսի / Aznauryan Smbat (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2014)
Цель исследования - разработка и научное обоснование комплекса мероприятий по сокращению потерь здоровья, повышению доступности и качества медицинского обеспечения взрослого населения Республики Армения в современных условиях / Հետազոտության նպատակն էր միջոցառումների համալիրի մշակումը և նրա գիտական հիմնավորումը ուղղված առողջության կորստի նվազեցմանը, ժամանակակից պայմաններում ՀՀ մեծահասակ բնակչության բուժապահովման մատչելիության և որակի բարձրացմանը / The aim of our work became to develop and scientifically justify the measures complex directed to the health loss reduction and the RA adult population medical provision under the contemporary conditions
ԺԴ.00.17 «Հանրային առողջություն և առողջապահության կազմապերպում մասնագիտությամբ» բժշկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ռյազանի Ի. Պավլովի անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական խորհրդատու՝ Օ. Ե. Կոնովալով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Տեր-Գրիգորյան, Վ. Լ. Կրասնենկով, Ս. Ս. Ամիրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Ս. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 42 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences