Изменение ультраструктуры эпителиоцитов тонкой кишки у животных различных групп под воздействием холерного токсина НАГ-вибринов / Տարբեր խմբերի կենդանիների մոտ բարակ աղիների էպիթելիոցիտների անդրկառուցվածքային փոփոխությունները խոլերային տոքսինի և НАГ-վիբրիոննների ազդեցության տակ - Արզումանյան, Մարգարիտա Ալեքսանդրի / Arzumanyan Margarita (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 1998)
Настоящее исследование является частью проблемы, разрабатываемой НИИ морфологии человека РАМН коллективом лаборатории экспериментальной патологии клетки / Տարբեր խմբերի պատկանող կենդանիների մոտ կատարված փորձարարական հետազոտությունները ապացուցում են, որ կաթնակեր ճագարների բարակ աղիների էպիթելիոցիտների պատասխան ռեակցիան խոլերային տոքսինի ուղղակի ազդեցությունը սկսվում է 1 ժամ հետո և վերջանում 24 ժամում
ԺԴ.00.02 «Մարդու բջջաբանություն, անատոմիա, հյուսվածաբանություն և սաղմնաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերցու անվան ԵրՊԲՀ հյուսվածաբանության ամբիոնում և ՌՖ ԲԳԱ Մորֆոլոգիայի ԳՀԻ փորձարարական պաթոլոգիայի լաբորատորիայում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ա. Վ. Ազնաուրյան, Վ. Ա. Շախլամով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Շեկոյան, Կ. Ա. Ջիվանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ կազմակերպություն՝ Ա. Միքայելյանի անվան վիրաբուժության ինստիտուտ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences