Համակցված հենարաններով արագընթաց ռոտորային հանգույցի մշակումը և դինամիկայի հետազոտումը - Չախալյան, Հայաստան Սեյրանի / Chakhalyan Hayastan (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2010)
Մեքենաշինության զարգացման և տեխնոլոգիական սարքավորումների հետագա կատարելագործման արդի պայմաններում, երբ առավել խստացվում են արագընթաց աշխատանքային օրգանների, մասնավորապես ռոտորային հանգույցների, շահագործման հուսալիության ու երկարակեցության պահանջները, խնդիր է դրվում նոր կառուցվածքների մշակման, նրանց դինամիկական մոդելավորման և հաշվարկային եղանակների կատարելագործման վերաբերյալ / В диссертации рассматриваются вопросы создания конструкции и методов расчета, a также формулируются основные практические рекомендации проектирования высокоско-ростных роторных узлов с комбинированными опорами
Ե.02.01 «Մեքենագիտություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտականհամալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ռ. Պապոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Շեկյան, Կ. Վ. Գասպարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական Ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology