Դաշտային մշակաբույսերը և տարածված մոլախոտերը Հայաստանի տարածքում նոր քարի-երկաթի դարաշրջաններում - Հովսեփյան, Ռոման Աղասու / Hovsepyan Roman (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2009)
Սույն ատենախոսությունը Հայաստանի Հանրապետության տարածքի նախապատմական դարաշրջանների՝ VI-I մ.թ.ա. հազարամյակների բուսաբուծությանը վերաբերվող հնաբուսաբանական հետազոտություն է, որում ներկայացվում և քննարկվում են տվյալ դարաշրջաններում գոյություն ունեցած դաշտային մշակաբույսերը, դրանց ցանքերն աղտոտող մոլախոտերը, բուսաբուծության վարման առանձնահատկությունները, երկրագործական մշակույթի փոփոխման և դրանց առնչվող այլ հարցեր / На основании фактического материала археоботанических находок выявлен таксономический состав полевых культур и сорняков 33 одно и многослойных памятников неолит-железного века на территории РА
Զ.01.02 «Բուսաբուծություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳՆ երկրագործության և բույսերի պաշտպանության գիտական կենտրոնի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Վ. Հովսեփյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Ավագյան, Ա. Լ. Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture