Спектроскопические методы регистрации и управления сверхкоротких импульсов / Գերկարճ լազերային իմպուլսների կառավարման և գրանցման սպեկտրոսկոպիկ եղանակներ - Կիրակոսյան, Արթուր Աբրահամի / Kirakosyan Artur (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Лазерные сверхкороткие импульсы (СКИ) в настоящее время нашли широкое применение в различных областях современной науки и техники и являются важнейшим научно-техническим инструментом исследования / Լազերային գերկարճ իմպուլսները ներկայումս լայնորեն կիրառվում են արդի գիտության և տեխնիկայի բազմաթիվ բնագավառներում և հանդիսանում ժամանա- կակից հետազոտությունների կարևորագույն գիտատեխնիկական գործիք / Ultrashort laser pulses currently are widely used in various fields of modern science and technology
Ա.04.21 «Լազերային ֆիզիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար` Գ. Լ. Եսայան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Խ. Վ. Ներկարարյան, Ա. Հ. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics