Оценка текущей сейсмической опасности на основе изучения динамики геомагнитного поля / Ընթացիկ սեյսմիկ վտանգի գնահատումը երկրամագնիսական դաշտի դինամիկայի ուսուսնասիրման հիման վրա - Հովհաննիսյան, Սամվել Ռուբենի / Hovhannisyan Samvel (ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտ, 2004)
Оценка текущей сейсмической опасности имеет прямое отношение к фундаментальной проблеме прогноза землетрясений, значение которой трудно переоценить для стран, расположенных в сейсмоактивных зонах / Ընթացիկ սեյսմիկ վտանգի գնահատումը, որպես գերխնդրի լուծման նպատակով ուսումնասիրվել են երկրամագնիսական լոկալ անոմալիաների դինամիկան և այդ դաշտի թռիչքաձև փոփոխությունները կապված դիտարկվող տարածաշրջանի սեյսմիկ ակտիվության հետ
ԻԴ.00.08 «Երկրաֆիզիկա, օգտակար հանածոների որոնման երկրաֆիզիկական մեթոդներ» մասնագիտությամբ երկրաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ակադեմիկոս Ա. Գ. Նազարովի անվան երկրաֆիզիկայի և ինժեներային սեյսմաբանության ինստիտուտում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ս. Յու. Բալասանյան ; Պաշտոնական ըդդիմախոսներ՝ Վ. Պ. Գոլովկով, Ս. Վ. Բադալյան, Ա. Մ. Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 50 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science