Իրավունքի ֆենոմենոլոգիական տեսության հիմնախնդիրները - Ստեփանյան, Հովհաննես Միքայելի / Stepanyan Hovhannes (Երեանի պետական համալսարան, 2008)
Անցյալ դարի վերջին տասնամյակում սոցիալիստական համակարգի փլուզումից և ամբողջատիրության քայքայումից հետո անկախության ձեռք բերած և զարգացման նոր ուղի դուրս եկած հետխորհրդային երկրների, այդ թվում՝ Հայաստանի իրավական կյանքում տեղի ունեցան լուրջ փոփոխություններ / Коренным образом изменились и наполнились новым содержанием социальные, экономические, политические явления общественной жизни, a также различные системы ценностей
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն և պատմություն, իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախուսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ա. Հովսեփյան, Ռ. Հ. Ավագյան, Գ. Բ. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռուս-Հայկական (Սլավոնական) Պետական Համալսարան ; Սեղմագիր՝ 38 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law