Влияние энтомопатогенов вида Bacillus thuringiensis на биологическую активность почв яблоневых садов Арагацотнской области / Bacillus thuringiensis տեսակի միջատասպանների ազդեցությունը Արագածոտնի մարզի խնձորենու այգիների հողերի կենսաբանական ակտիվության վրա - Ղազարյան, Նաիրա Փայլակի / Ghazaryan Naira (ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության ինստիտուտ, 2007)
Для защиты сельскохозяйственных культур и леса от вредителей и болезней в народном хозяйстве используют ядохимикаты, в том числе инсектициды, фунгициды и другие высокоэффективные и быстродействующие средства / Աշխատանքի նպատակն է եղել կենսացենոզի առանձին տարրերից անջատել վնասակար միջատների դեմ կենսաբանական բարձր արդյունավետությամբ օժտված Bacillus thuringiensis տեսակի տեղական միջատասպան շտամներ և միանվագ ցողումից հետո բացահայտել բյուրեղ առաջացնող միջատասպանների ազդեցությունը խնձորենու այգիների հողերի բերրիությունը պայմանավորող առանձին ցուցանիշների վրա
Գ.00.11 «էկոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Վ. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Բալոյան, Ջ. Ա. Երիցյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology