Մետաղական հանքավայրերի շահագործման բաց եղանակից ստորգետնյա եղանակին անցման տեխնոլոգա-կազմակերպչական արդյունավետ լուծումների մշակումը / Technologicaland organizational.developmen of effective solutions for transition from open method to underground method in the exploitation of metal deposits - Պողոսյան, Դավիթ Կարենի / Pogohosyan Davit (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2023)
Ներկայումս Հայաստանի Հանրապետության հանքարդյունաբերության առջև ծառացած կարևորագույն խնդիրներից են ընդերքի ռացիոնալ և համալիր յուրացումը, շրջակա միջավայրի պահպանումը, որոնք պահանջում են առաջադիմական արդյունավետ տեխնոլոգիական լուծումների կիրառում՝ ուղղված հանքային արտադրության արդյունավետության բարձրացմանն ու շրջակա միջավայրի վրա բացասական տեխնածին ազդեցության նվազեցմանը / Диссертация посвящена технолого-организационной разработке эффективных решений перехода от открытого способа к подземному способу при эксплуатации металлических месторождений / The dissertation is dedicated to the technological and organizational development of effective solutions for transition from open method to underground method in the exploitation of metal deposits
ԻԴ.02.01 «Օգտակար հանածոների հանքավայրերի մշակում և շահագործում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանի (ՀԱՊՀ) գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ա. Մանուկյան, Ս. Վ. Մամյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science