Հայաստանը լիբանանահայ մամուլում 1988-1998 թվականներին - Աբրահամյան, Գոռ Մարզպետի / Abrahamyan Gor (Երևանի պետական համալսարան, 2003)
Պետական անկախության ձեռքբերման և պահպանման խնդիրների լուսաբանումը հայկական և մասնավորաբար Սփյուռքի լրատվական օրգաններում առանձնակի հետաքրքրություն է ներկայացնում / Диссертационная работа посвящена изучению общественно-политической прессы ливанских армян 1988-1998 гг., и выявлению ее позиций и подходов к событиям, имевшим место в указанный период
Ժ.01.06 «Ժուռնալիստիկա» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Անանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ֆելեքյան, Ս. Նազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Ժուռնալիստիկա / Journalism