Сверхпродукция экзополисахаридов модуляция стрессовых ответов микроорганизмов / Արտաբազմաշաքարների գերարտադրությունը և սթրեսային պատասխանների մոդուլյացիան միկրոօրգանիզմների մոտ - Հովհաննիսյան, Հրաչյա Գարեգինի / Hovhannisyan Hrachya (ՀՀ ԳԱԱ միկրոբիոլոգիայի ինստիտուտ, 2001)
Микробные экзополисахариды (ЭПС) служат источником энергии и структурными компонентами клеточных стенок и внеклеточных капсул / Մշակված են արտաբջջային բազմաշաքարներ (ԱԲՇ) գերսինթեզող արգասաբեր մանրէային շտամների ստացման արդյունավետ եղանակներ և հիմնված ջերմային շոկի բակտերիոֆագերի կիրառման վրա
Գ.00.14 «Կենսատեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել ՀՀ ԳԱԱ միկրոբիոլոգիայի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Գ. Ղարագյոզյան, Ռ. Ս. Հարությունյան, Ա. Ս. Աղաբալյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ արդյունաբերության և առևտրի նախարարություն «Կենսատեխնոլոգիայի ԳՀԻ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology