Ընտանիքի սոցիալ-հոգեբանական գործոնների ազդեցությունը կրտսեր դպրոցականի վախերի կանխարգելման գործում / The impact of socio-psychological factors of family in the prevention of fears of a junior pupil - Պետրոսյան, Հռիփսիմե Լյովայի / Petrosyan Hripsime (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2015)
Երեխայի սոցիալականացման գործընթացն առաջին հերթին ընթանում է ընտանիքում սոցիալական դերերի, արժեքների յուրացման և սեփական վերաբերմունքը մշակելու, անհատական առանձնահատկություններն իրագործելու միջոցով / Актуальность исследования обусловлена диспропорциональностью биологического, психологического и социального созревания ребенка в результате быстрых изменений социальной жизни / The actuality of the thesis research is conditioned by the disproportion of biological, psychological and social maturation of the child as a result of rapid changes in social life
ԺԹ.00.03 «Սոցիալական հոգեբանություն (միջանձնային հարաբերություններ, ընտանեկան, խմբային գործունեություն)» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի գործնական հոգեբանության և սոցիոլոգիայի «Ուրարտու» համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Սեդրակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ռ. Գևորգյան, Ն. Ա. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 139 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology