Патологические изменения органов полости рта при химиотерапии рака молочной железы, методы лечения, профилактика / Բերանի խոռոչի օրգանների պաթոլոգիական փոփոխությունները կրծքագեղձի քաղցկեղի քիմիոթերապիայի ժամանակ բուժման մեթոդները, պրոֆիլակտիկան / Pathological changes of oral cavity organs during breast cancer chemotherapy, treatment methods, prevention - Մանուկյան, Իրինա Լևոնի / Manukyan Irina (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2011)
Борьба со злокачественными новообразованиями является одной из важнейших проблем современной медицины / Քիմիոպրեպարատները բացի ուռուցքի բջիջներից վնաս են գործադրում նաև որոշակի առմամբ ակտիվ պրոլիֆերացվող նորմալ հյուսվածքների բջիջներին / Chemical preparations besides cells of tumor also damage cells of actively proliferated normal tissues to some extent
ԺԴ.00.12 «Ստոմոտոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի ստոմատոլոգիական ֆակուլտետի գիտական խորհրդի նիստում 2008 թ. ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Գ. Տատինցյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յ. Մ. Պողոսյան, Լ. Հ. Անդրեասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ կուրորտաբանության և ֆիզիկական բժշկության գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences