Разработка многокомпонентных буровых растворов для бурения в сложных горно-технических условиях / Բազմակազմ հորատալուծույթների մշակում բարդ լեռնատեխնիկական պայմաններում հորատման համար / Developing multicomponent drilling fluids for drilling under complex mining and technical conditions - Ավանեսովա. Իննա Սերգեյի / Avanesova Inna (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2014)
Целью диссертационной работы является повышение эффективности и качества бурения в сложных горно-технических условиях за счет разработки многокомпонентных буровых растворов / Ատենախոսական աշխատանքը նվիրված է բարդ լեռնատեխնիկական պայմաններում հորատանցքերի հորատման համար նախատեսված հորատալուծույթների բաղադրամասերի հետազոտմանը և տեխնոլոգիական պարամետրերի մշակմանը / The dissertation is devoted to the investigation of the drilling fluid multicomponents and development of technological parameters under complex mining and technical conditions
ԻԴ.02.01«Օգտակար հանածոների հանքավայրերի մշակում և շահագործում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Զ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ա. Մանուկյան, Գ. Ա. Ահարոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Գեոէկոնոմիկա» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science