Տեղեկատվության ազատության ապահովման ու պաշտպանության ժամանակակից հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում (սահմանադրաիրավական երաշխիքների և եվրոպական իրավական չափորոշիչների համատեքստում) / Contemporary issues of ensuring and protecting freedom of information in the RA (in the context of constitutional guarantees and European Legal Standards) - Ավետիսյան, Էդգար Գուրգենի / Avetisyan Edgar (Հայ-ռուսական համալսարան, 2023)
Ատենախոսության թեմայի արդիականությունը. տեղեկությունը մարդու ամենօրյա անհրաժեշտություններից մեկն է, առանց որի դժվար, նույնիսկ անհնար կլինի առօրյա որոշ պահանջմունքների բավարարումը / Информация была одной из важнейших и востребованных ценностей в любой период истории человечества / Information has been one of the most important and demanded values in any period of human history
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք (սահմանադրական, վարչական, ֆինանսական, մունիցիպալ, բնապահպանական, եվրոպական իրավունք, պետական կառավարում)» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի եվրոպական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Հայրապետյան, Վ. Ռ.Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիայում ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law