Синтез полимерных композитов с заранее заданными свойствами методом фронтальной полимеризации / Նախանշված հատկություններով պոլիմերային կոմպոզիտների սինթեզ` ֆրոնտալ պոլիմերային եղանակով / Synthesis of роlymer сомроsites with required properties by frontal polymerization - Սուքիասյան, Ժաննա Կարենի / Sukiasyan Zhanna (Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2016)
Возможность использования созданной в 70-х годах прошлого столетия нестандартной, многообещающей технологии-фронтальной полимеризации, активно развивающейся в приложении к передовым и востребованным методам синтеза полимеров и полимерных композитов, на сегодняшний день, представляется одним из важнейших направлений развития наукоемких технологий / Ներկա ժամանակներում ֆրոնտալ պոլիմերացումը հանդիսանում է ամենապահանջված մեթոդը պոլիմերների, պոլիմերային կոմպոզիտների, պոլիմերային նանոկոմպոզիտների, ինչպես նաև գերհաղորդիչ ինտերկալացված պոլիմերային նանոկոմպոզիտների սինթեզի համար / Nowadays frontal polymerization is the most popular method for the synthesis of polymers, polymer composites and polymer nanocomposites, as well as intercalated superconducting nanocomposites
Ե.17.04 «Օրգանական նյութերի սինթեզի և վերամշակման տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Տոնոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Պետրոսյան, Հ. Գ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոնի Ա. Մնջոյանի անվան նուրբ օրգանական քիմիայի ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 113 էջ, սեզմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology