Տեղական ինքնակառավարման սահմանադրականացումը եվրոպական իրավական չափորոշիչների համատեքստում. սահմանադրաիրավական պրակտիկայի հիմնահարցերը Հայաստանի Հանրապետությունում / Конституционилизация местного самоуправления в контексте европейских правовых критерий: фундаментальные вопросы конституционно-правовой практики в Республике Армения / Constitutionalization of local self-government in the context of European legal criteria; fundamental issues of constitutional legal practice in the Republic of Armenia - Բիշարյան, Արփինե Գեղամի / Bisharyan Arpine (Հայ-ռուսական համալսարան, 2024)
ժողովրդավարական պետություններում տեղական ինքնակառավարումը «կենտրոնական դիրք» է զբաղեցնում պետության և հասարակության միջև ու այդ դիրքից է կարևոր դեր խաղում ժողովրդավարական, իրավական, սոցիալական պետության, նրա ինստիտուտների, քաղաքացիական հասարակության ձևավորման գործում / Актуальность темы диссертации обусловлена анализом содержательных элементов организации и деятельности органов местного самоуправления в условиях процесса децентрализации и популяризации партисипативного управления, что имеет важное научное и практическое значение в связи с системными вопросами и рекомендациями с точки зрения новых конституционных норм / The relevance of the topic of the dissertation is due to the analysis of the content elements of the local governments' organization and activities, in the context of the process of decentralization and popularization of participatory management, which is of great scientific and practical importance in connection with systemic issues and recommendations in terms of new constitutional norms
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք (սահմանադրական, վարչական, ֆինանսական, մունիցիպալ, բնապահպանական, եվրոպական իրավունք, պետական կառավարում)» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի եվրոպական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Հայրապետյան, Տ. Կ. Մարգարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ոստիկանության կրթահամալիր ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law