Կովկասյան պարսկերեն. պատմահամեմատական ուսումնասիրություն / Caucasian Persian: comparative historical research - Տոնոյան, Արտյոմ Արտաշեսի / Tonoyan Artyom (ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2015)
Կովկասյան պարսկերենը իրանական լեզուների հարավարևմտյան ենթաճյուղին պատկանող գրային ավանդույթից զուրկ լեզու է, որի աշխարհագրական տարածման պատմական արեալը համընկնում է իսլամական միջնադարի այսրկովկասյան նշանավոր մի պետության՝ Շիրվանշահերի կամ 19-րդ դարասկզբի Բաքվի, Շիրվանի և Ղուբայի խանությունների տարածքների հետ / Кавказско-персидский язык, не имеющий литературной традиции и больше известный в иранистике под названием татский, входит в юго-западную подгруппу иранских языков / The Caucasian Persian language, which at present lacks literary tradition and is well-known also as Tat language or Tati, belongs to the south-western subgroup of Iranian languages
Ժ.02.06 «Ասիայի հին և նոր լեզուներ » մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ս. Ոսկանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ժ. Օտյե, Վ. Փարսադանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Մաշտոցի անվան հին ձեռագրերի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics