Գրական միստիֆիկացիա. հիմնախնդիրները և մարմնավորումը ռուսական սիմվոլիզմի գրականության մեջ / Literary mystification: issues and manifestations in Russian symbolist literature - Պետրս-Բարցումիան, Անի / Petrs-Bartsumian Ani (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Երևանի պետական համալսարան, 2024)
Ուսումնասիրության նպատակն է հստակեցնել գրական միստիֆիկացիայի սահմանումը և ներկայացնել գրական միստիֆիկացիաների տիպաբանոյունը, ուսումնասիրել գրական միստիֆիկացիայի երևույթը ռուսական սիմվոլիզմի գրականության մեջ / Цель исследования - конкретизировать определение литературной мистификации и представить типологию литературных мистификаций, изучить феномен литературной мистификации в литературе русского символизма / The aim of this research is to specify the definition of literary mystification and present a typology of literary mystification to investigate the phenomenon of literary mystification in Russian Symbolist literature
ժ.01.04 «Գրականության տեսություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. է. Ջրբաշյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Գ. Ջանփոլադյան, Վ. Ս. Նավասարդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies