Հ. Թումանյանը և հայ նոր գրական լեզվի հարցերը - Պարոնյան, Նաիրա Վրույրի / Paronyan Naira (Երևանի աշխատանքային կարմիր դրոշի շքանշանակիր պետական համալսարան, 1991)
Հ. Թումանյանը յուրաքանչյուր հայի մշտական ուղեկիցն է կյանքի ցանկացած ժամանակահատվածում
10.02.02 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1991 ; Աշխատանքը կատարվել է Երևանի աշխատանքային կարմիր դրոշի շքանշանակիր պետական համալսարանի հայոց լեզվի պատմության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ա. Իշխանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Վ. Գյուլբուդաղյան, Վ. Համբարձումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտի հայոց լեզվի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies