Разработка средств моделирования цифровых схем по частям / Թվային սխեմաների մաս առ մաս մոդելավորման միջոցների մշակում - Մկրտչյան, Էմիլ Էդուարդի / Mkrtchyan Emil (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2004)
Проектирование электронных схем такой сложности, как большие интегральные схемы (БИС), невозможно без применения систем автоматизированного проектирования (CAIP) / Ատենախոսությունը նվիրված է՝ թվային սխեմաների բազմամակարդականի խառը հարմարվողական վերլուծության համակարգերում մաս առ մաս մոդելավորման միջոցների մշակմանը
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Շ. Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Շ. Ե. Բոզոյան, Խ. Գ. Շարոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems