Лексико-грамматические особенности русского литературного языка первой трети xviii beka (на материале сочинений И. Т. Посошкова) / 18-րդ դարի առաջին երեսնամյակի ռուսաց գրական լեզվի բառաքերականական առանձնահատկությունները (Ի. Տ. Պոսոշկովի ստեղծագործությունների հիման վրա) / Lexcaland grammatcalpecul of the russian literary language of the first third of XVIII century (based on the material of I. T. Pososhkov's works) - Խիզանցյան, Աննա Մարտիրոսովնա / Khizantsyan Anna (Երևանի Վ. Յ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան, 2020)
В истории развития и становления русского языка исследователи выделяют несколько периодов, и каждый из них сыграл определенную роль в закреплении лексико-грамматических норм современного русского языка / Ռուսաց լեզվի զարգացման և կայացման պատմության մեջ գիտնականներն առանձնացնում են մի քանի փուլ, և նրանցից յուրաքանչյուրը որոշակի դեր է կատարել նրա ժամանակակից բառաքերականական նորմերի մշակման և ամրացման գործում / In the history of the development and formation of the Russian language researchers highlight several periods, and each of them played a specific role in the formulation and consolidation of lexical andgrammatical norms of the modern Russian language
Ժ.02.04 «Սլավոնական լեզուներ» (ռուսաց լեզու) մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Կ. Մանուչարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Մադոյան, Մ. Յ. Սարկիսովա ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics