Հայ կոմպոզիտորների դաշնամուրային շարքերը (1960-1980-ական թվականներ) / The piano cycles by Armenian composers (the 1960s-1980s) - Մարգարյան, Անահիտ Երվանդի / Margaryan Anahit (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2019)
Սույն աշխատությունում անդրադարձ է արվել 1960-1980-ական թվականներին ստեղծված, կոմպոզիտորական մտահղացման տեսանկյունից առավել հետաքրքիր և հատկանշական դաշնամուրային շարքերին, բացահայտվել են այդ գործերին բնորոշ կարևորագույն հատկանիշները / Диссертация посвящена изучению фортепианных циклов армянских композиторов 1960-1980-х годов / The thesis comprehensively studies the piano cycles of the 1960s-1980s by Armenian composers
ԺԷ.00.02 «Երաժշտական արվեստ » մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատորիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա․ Գ․ Ասատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ․ Ա․ Ռուխկյան, Մ․ Ա․ Տիգրանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art