Փոսհորատման տեխնոլոգիայի կատարելագործում և բանող օրգանի պարամետրերի հիմնավորում / Improved hole boring technology and substantiation of the parameters of the working body - Ալավերդյան, Մանվել Ավետիքի / Alaverdyan Manvel (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2012)
ԽՍՀՄ-ի փլուզումից հետո Հայաստանի հանրապետությունում զանգվածային անտառհատումների հետևանքով հսկայական տարածքներ, հատկապես լեռնային և նախալեռնային գոտիներում ամայացան քամու և ջրային էրոզիայի հետևանքով: Լանջերի փոքր հզորության հողածածկերի հողատարումից հետո բացվել են ցեմենտացված բնահողերով հսկայական տարածքներ, որոնց հետագա վերականգնման համար անհրաժեշտ է այդ տարածքները անտառապատել: Նշված խնդրի կատարումը ձգձգվում է փոսհորատման համապատասխան տեխնիկական միջոցների բացակայության պատճառով / После вырубки горных лесов, в результате ветровой и водной эрозий значительная часть этих земельных угодий пришла в биологическую негодность. Естественно для предотвращения дальнейшей эрозий этих склонов, единственным способом является востановление лесов / Following the logging of highland forests, as a result of water and wind erosion, a considerable part of these land plots became biologically degraded. Naturally, the only way to prevent further erosion on those slopes is forest regeneration
Ե.20.01 «Գյուղատնտեսական արտադրության մեքենայացում և մեքենաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից Գիտական ղեկավար՝ Ա. Պ. Թարվերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ղ. Կարախանյան, Ս. Խ. Պապյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ Շահումյանի «Ագրոսպասարկում» ԲԲԸ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology