Ֆիզիկական դաստիարակության հիմնահարցերը հայ մանկավարժների մեկնաբանմամբ - Ջիլավյան, Միքայել Աշոտի / Jilavyan Miqayel (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2007)
Հայ մանկավարժության պատմության դիտարկումը արդի ժամանակաշրջանում կենսական անհրաժեշտություն է / Во всестороннем и гармоничном развитии человека важное место имеет физическое воспитание, которому оказали огромное внимание известные армянские педагоги, в частности X. Абовян и К. Агаян
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Աբրահամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ֆ. Գրիգորյան, Է. Ե. Սահակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy