Разработка и исследование моделей проектирования интернет-сервиса для доступа к базам данных / Տվյալների հենքերին դիմելու ինտերնետ սերվիսի նախագծման մոդելների մշակում և հետազոտում / Design and analysis of Internet service models to access databases - Գրիգորյան, Տիգրան Արշակի / Grigoryan Tigran (Երևանի մաթեմատիկական մեքենաների գիտահետազոտական ինստիտուտ, 2004)
Развитие IP технологий высокоскоростных сетей передачи данных привело к созданию многочисленных сетевых сервисов и систем, обеспечивающих доступ пользователей к различным ресурсам глобальной сети, таких как мультимедийные, поисковые системы, системы удаленного доступа к базам данных и т.д. / Ատենախոսությունը նվիրված է ինտերնետ սերվիսների բնութագրերի գնահատման և վերլուծության համար մաթեմատիկական մոդելների և մեթոդների մշակման ու հետազոտման, ինչպես նաեւ տվյալների բազմաչափ հենքին դիմելու ենթահամակարգի նախագծման համար նրանց կիրառման խնդիրներին
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի և ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ա. Դանիելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Շ. Ե. Բոզոյան, Վ. Ս. Եղիազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝17 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems