Переходное излучение релятивистического электрона при наличии акустических полей / Ռելյատիվիստիկ էլեկտրոնի անցումային ճառագայթումը ակուստիկ դաշտի առկայությամբ - Ամիրխանյան, Զոհրաբ Գևորգի / Amirkhanyan Zohrab (ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտ, 2010)
Одной из актуальных проблем современной физики является генерация монохроматических и интенсивных источников рентгеновского и оптического диапазона излучения с контролируемыми пространственно временными параметрами / Ատենախոսությունը նվիրված է ամորֆ կվարցում ակուստիկական դաշտերով ինդուկտված գերցանցից ռենտգենյան և օպտիկական տիրույթում անցումային ճառագայթմանը
Ա.04.07 «Կոնդենսացված վիճակի ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ռ. Մկրտչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Հարությունյան, Լ. Ա. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԵՊՀ, ֆիզիկայի ֆակուլտետ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics