Investigation of bounded convex bodies in Rn by probabilistic methods / Rn-ում սահմանափակ ուռուցիկ մարմինների հետազոտումը հավանականային մեթոդներով - Մարտիրոսյան, Դավիթ Մհերի / Martirosyan Davit (Երևանի պետական համալսարան, 2024)
This thesis not only extends the mentioned line of inquiry to a novel class of convex bodies but also, in line with Blaschke's legacy, explores other stochastic models that establish connections between the geometric and probabilistic characteristics of convex bodie / Ատենախոսությունը նվիրված է Rn-ում ուռուցիկ մարմինների երկրաչափական և հավանականային բնութագրիչների կապերի ուսումնասիրությանը տվյալ մարմնին առնչվող տարբեր պատահական մեծությունների ներգրավմամբ / Диссертация посвящена изучению связей между геометрическими вероятностными характеристиками выпуклых тел с привлечением различных случайных величин, касающихся данного тела
Ա.01.05 «Հավանականությունների տեսություն և մաթեմատիկական վիճակագրություն» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Կ. Օհանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յու. Ա. Կուտոյանց, Հ. Ս. Սուքիասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics