Квантовое перепутывание и диссипативные эффекты в нелинейных системах с временной модуляцией / Քվանտային խճճվածությունը և դիսիպատիվ էֆեկտները ժամանակային մոդուլացված ոչ գծային համակարգերում - Ադամյան, Հայկ Հովնաթանի / Adamyan Hayk (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2004)
В последние годы появилась новая область знаний-обработка и передача квантовой информации, которая представляет собой сочетание квантовой физики и науки об информации и компьютерах / Ատենախոսությունը նվիրված է քվանտային խճճվածության և ֆոտոների ոչ դասական վիճակագրության ուսումնասիրությանը ոչ գծային օպտիկական համակարգերում, որոնցում առկա է ժամանակային մոդուլյացիա
Ա.04.21 «Լազերային ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Յ. Կրյուչկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Ադոնց, Ա. Ժ. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ռադիոֆիզիկայի և էլեկտրոնիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 14 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics