ՀՀ Զու զինծառայողների առողջական վիճակի և այն պայմանավորող որոշ գործոնների հիգիենիկ բնութագիրը / Hygienic character of health and some factors conditioning healt of military servants of the ra military forces - Հովհաննիսյան, Լուսինե Գագիկի / Hovhannisyan Lusine (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2012)
Սոցիումի բոլոր միտումներն այս կամ այն չափով արտացոլվում են հասարակության տարբեր խմբերի, այդ թվում նաև Զինված ուժերում ծառայողների առողջական վիճակի վրա: Վերջին տասնամյակներում նախկին Խորհրդային Միության մաս կազմող հանրապետություններում, այդ թվում նաև Հայաստանի Հանրապետությունում, տեղի ունեցած սոցիալ տնտեսական աննախադեպ փոփոխությունները չէին կարող բացասաբար չազդել հասարակության հատկապես «խոցելի» խմբերի առողջական վիճակի վրա / Актуальность задачи охраны здоровья молодежи обусловлена не только тем, что они обеспечивают защиту и безопасность страны, но и тем, что эта возрастная группа-будущий потенциал государства и предопределяет здоровье и прогресс нации в целом / The actuality of maintaining young people's health is conditioned not only with the fact th they ensure defense and security of our country, but also because this group is the future of country and reflects the health and progress of the country as a whole
ԺԴ. 00.05 «Հիգիենա, մասնագիտական ախտաբանություն և թունաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ռ. Ավետիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Ղազարյան, Ս. Հ Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԲԿ Քանաքեռ-Զեյթուն հիգիենայի և մասնագիտական հիվանդությունների գիտահետազոտական ինստիտոտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences