Перспективы интеграции российского рубля в международную валютную систему / Միջազգային արժութային համակարգին ռուսական ռուբլու ինտեգրման հիմնախնդիրները / The prospects of the Russian ruble integration to the international currency system - Համբարձումյան, Վիկտոր Նիլիմի / Hambardzumyan Victor (Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան, 2014)
Международная валютная система по мере развития мировой экономики и глобализации экономических процессов все больше нуждается в эффективном регулировании / Ներկայացվող աշխատանքում հետազոտվել են միջազգային արժութային համակարգի ձևավորման ու զարգացման տեսամեթոդաբանական հիմքերը, բացահայտվել են համաշխարհային տնտեսության վրա BRICS երկրների քաղաքական ու տնտեսական ազդեցության հիմնական օրինաչափությունները / The dissertation is a study of the theoretical and methodological basis of formation and development of the international monetary system, with an emphasis on current tendencies of political and economic influence of the BRICS countries on global economy
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ե. Ա. Զվոնովա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Ե. Սորոկին, Կ. Է. Սահակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics