Дистанционное образование и перспективы его развития в Армении / Հեռավար կրթությունը և նրա զարգացման հեռանկարները Հայաստանում - Սաղաթելյան, Արա Կառլենի / Saghatelyan Ara (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2007)
Образование, как базовая составляющая мировой культуры в историческом аспекте, является функцией технологичности среды того общества (аграрной, индустриальной, информационной), запросы которого оно удовлетворяет / Հանրապետության սոցիալ-տնտեսական այն իրավիճակով, որի պայմաններում կրթական ներուժը խիստ հակադրության մեջ է մի կողմից որոշ մասնագիտությունների պահանջարկի առկայության (ուսուցչական կադրերի պակաս գյուղական վայրերում, ծրագրավորողների, մենեջերների և այլն), և մյուս կողմից որոշ մասնագիտությունների (հիմնականում՝ արտադրության տարբեր ոլորտների ինժեներա-տեխնիկական) պահանջարկի բացակայության միջև
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Կ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Պ. Մանուկյան, Ռ. Ա. Մարդոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy