Ամֆետամինով մակածված առնետի երկբևեռ խանգարման մոդելում LBC1 պրոբիոտիկների կոմպլեքսի ազդեցությունը ուղեղի Լ-արգինինի նյութափոխանակության վրա / The effect of LBC1 probiotic composition on L-arginine metabolism in the brain in the rat model of amphetamine-induced bipolar disorder - Հովհաննիսյան, Մարգարիտա Ռոբերտի / Hovhannisyan Margarita (ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ, 2019)
Երկբևեռ խանգարումը (ԵԽ) բնութագրվում է մտամոլության և ընկճվածության պարբերական տատանումներով, որոնք ընդմիջվում են ռեմիսիայով / Ежедневные инъекции возрастающих доз дексамфетамина (АМРН) в животной модели биполярного расстройства вызывают гиперактивность и стереотипию, с последующим спадом поведенческой активности, которое максимально проявляется через 7 дней / Daily injections of increasing doses of dexamphetamine (АМРН) in the animal model of bipolar disorder cause hyperactivity and stereotypy, followed by depressed behavioral activity, which is maximal in the first week after amphetamine and tends to normalize by day 21
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ ՆԽ. Ալչուջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Գ. Քամալյան, Լ. Մ. Հովսեփյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology