Կարսի նահանգի վարչաժողովրդագրական պատկերը 19-րդ դարի առաջին երեսնամյակին - Մուրադյան, Հակոբ Ղարիբի / Muradyan Hakob (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2001)
Ներկա ուսումնասիրությունը նվիրված է Արևմտյան Հայաստանի մի մասը կազմող Կարսի նահանգի (էյալեթ) վարչական բաժանման, բնակավայրերի և ազգաբնակչության տեղաբաշխման, Ռուսական կայսրության ժողովրդագրական քաղաքականության, էթնիկական տեղաշարժերի, դրանց պատճառներին և մի շարք այլ հիմնահարցերին / Данное исследование посвящено изучению административно-демографической картины части Западной Армении - Карской области (эялет) в первое тридцатилетие 19-го века
է.00.00 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ա. Մելքոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Հակոբյան, Ա. Հ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտի պատմության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History