Ռափայել Պատկանյանի Նոր Նախիջևանյան պատմվածքները - Գաբրիելյան, Նարինե Արծրունու / Gabrielyan Narine (Երևանի պետական համալսարան, 2010)
Ատենախոսությունը նվիրված է հայ դասական գրականության նշանավոր դեմքերից մեկի՝ Ռափայել Պատկանյանի (1830-1892) նորնախիջևանյան պատմվածքների քննությանը / Диссертация посвящена анализу новонахичеванских рассказов одного из крупных представителей армянской классической литературы Рафаэла Патканяна (1830-1892)
Ժ․01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա․ Ա․ Մակարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ․ Գ․ Մուրադյան, Ս․ Զ․ Իսկանդարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies