Аспекты функционального учения о гармонии музыкознании XX века / Հարմոնիայի մասին ֆունկցիոնալ ուսմունքի ասպեկտները XX դարի երաժշտագիտության մեջ - Ստեփանյան, Ռուզաննա Վաչիկի / Stepanyan Ruzanna (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2004)
Знакомство с теоретической sumepamypou, связанной с проблемами гармонии, вызвало необходимость проследить эволюцию научной мысли в этой сфере, обобщить существующие теоретические системы, сгруппировать их вокруг определенных проблем / Սույն ատենախոսությունը XX դարի հարմոնիային վերաբերվող տեսական մտքերը, դրույթները, համակարգերը մանրամասն ներկայացնելու առաջին փորձն է
ժէ.00.02 «Երաժշտական արվեստ» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատորիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ռ. Փաշինյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Հ. Հարությունով, Ա. Գ. Ասատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ.Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art