Միատարր կենսազանգվածի անաերոբ խմորման գործընթացի փորձնական ուսումնասիրությունը և կենսագազ-էներգիա տեխնոլոգիայի կատարելագործման ինժեներական մշակումները / Experimental study on anaerobic fermentation of homogenous biomass and engineering elaborations for the improvement of the technology biogas-energy - Գևորգյան, Արմինե Արծրունու / Gevorgyan Armine (ՀՀ ԿԳՆ ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան, 2015)
Մեր մոլորակի վրա բնական և արհեստական օրգանական նյութերի գումարային զանգվածը գնահատվում է տասնյակ մլդ. տոննայով / Разработка методов утилизации органических отходов, в частности, отходов животноводства, представляет, в первую очередь, важную экологическую проблему / Elaboration of methods for the utilization of organic wastes, namely manure of livestock farming is first of all an important environmental problem
Ե.23.03 «Շենքերի և կառույցների ճարտարագիտական (էներգետիկ, հիդրավլիկ և այլն) ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Յա. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Սարուխանյան, Ս. Ե. Մարգարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 111 էջ, սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology