Структурно-семантический анализ конъюнктивных, дизъюнктивных и импликативных языковых конструкций (на материале русского языка) / Կոնյունկտիվ, դիզյունկտիվ և իմպլիկատիվ լեզվական կառույցների կառուցվածքաիմաստաբանական վերլուծություն (ռուսերենի լեզվական նյութի հիման վրա) / Structural and semantic analysis of conjunctive, disjunctive and Implicative language constructions (based on the material in Russian) - Հակոբյան, Անուշ Վահանի / Hakobyan Anush (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2016)
Проведение глубокого и детального структурно-семантического параллельного анализа конъюнктивных, дизъюнктивных и импликативных языковых конструкций и разработка дополнительных точных универсальных методов исследования, открывающих новые возможности при решении языковедческих задач, является одной из глобальных и недостаточно изученных областей лингвистики и требует новых современных подходов, чем и обусловлена актуальность выбранной темы / Լեզվի պարզ և բարդ կոնյուկտիվ, դիզյունկտիվ և իմպլիկատիվ կառույցների կառուցվածքաիմաստաբանական վերլուծությունը լեզվաբանության կարևորագույն, սակայն անբավարար չափով ուսումնասիրված ոլորտներից մեկն է / In-depth and detailed structural and semantic and parallel analysis of conjunctive, disjunctive and implicative language constructions and development of more accurate universal methods of research opens up new possibilities to solve linguistic problems and it is one of the global and insufficiently studied part of Linguistics and requires new approaches that could explain the topicality of the given theme
ժ.02.02 «Ընդհանուր համեմատական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Զ. Գոցիրիձե, Լ. Մ. Խաչատրյան, Վ. Վ. Մադոյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 281 էջ, սեղմագիր՝ 37 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics