Գերմանիայի միավորման թեման 1990-ական թվականների գերմանական վեպում և Գյունթեր Գրասի ստեղծագործությունը / Das thema der wiedervereinigung Deutschlands im deutschen roman der 90er jahre und das werk von Ginner Grass - Էթարյան, Ելենա Հովհաննեսի / Etaryan Jelena (Երևանի պետական համալսարան, 2007)
Այս ուսումնասիրության նպատակն է վերլուծել գերմանական վեպերում միավորման խնդրի գեղարվեստական ​​ըմբռնումը / Целью данного исследования является анализ художественного осмысления проблемы объединения в немецких романах / Das hauptaugenmerk der untersuchung richtet sich auf die analyse der kinstlerischen aufarbeitung der geschichte im deutschen romanen
ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Մատինյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մուշեղյան, Ա. Առաքելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics